قبل از انتخاب نوع شیر برقی، باید اطلاعات کافی در مورد کاربرد آن جمع آوری کنید. این راهنما پارامترهای کلیدی شیرهای برقی را توصیف می کند. با مطالعه این راهنما میتوانید شیر برقی مرتبط با نیازهای خود را انتخاب کنید. البته کارشناسان فروشگاه پنو وایقان دقیق همیشه آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند تا تا بتوانید برای خرید شیر برقی مرتبط با نیازهای خود انتخاب بهتری داشته باشید.
شیر برقی یک وسیله الکترومکانیکی در یک مدار هیدرولیکی یا پنوماتیکی است که با استفاده از جریان الکتریکی یک میدان مغناطیسی تولید می کند و در نتیجه شیر برقی را کنترل می کند که باز شدن جریان سیال را در یک شیر کنترل می کند.
شیر برقی پنوماتیک نباید با یک شیر الکترونیکی اشتباه گرفته شود. یک شیر الکترونیکی توسط یک سیستم الکتریکی تغذیه می شود که می تواند از بدنه شیر جدا باشد. از طرف دیگر یک شیر برقی از یک بلوک تشکیل شده است و بدنه شیر را نمی توان از سیستم تغذیه آن جدا کرد. شیربرقی به طور کلی نسبت به شیر الکترونیکی جمع و جورتر است.
اینها مهمترین نکات انتخاب شیر برقی است. قبل از انتخاب شیر سلونوئید (solenoid valve) این دستورالعمل را مطالعه کنید.
شیرهای برقی بسیار حساس به آلودگی هستند و فقط با مایعات تمیز یا هوا کار می کنند.
توجه داشته باشید که شیرهای برقی مکانیزم غیر مستقیم برای کارکرد صحیح به یک تفاضل فشار دائمی در حدود 0.5 بار نیاز دارند. بنابراین، نمیتوانید از شیرهای غیرمستقیم در مدار بسته یا سیستمهایی با فشار ورودی پایین استفاده کنید. شیرهای مکانیزم مستقیم و نیمه مستقیم با اختلاف فشار 0 بار نیز کار میکنند.
اطمینان حاصل کنید که محیط و درجه حرارت با مواد استفاده شده در شیر، مانند بدنه و مواد مهر و موم سازگار باشد.
دریچه های برقی به سرعت باز و بسته میشوند (بین حدود 10 تا 1000 میلی ثانیه). استفاده نادرست میتواند باعث ایجاد فشارهای گذرا در سیستم شود. (چکش آبی)
شیرهای برقی انواع مختلفی دارند که هر کدام اصول مختلفی دارند:
مهم است که مکانیزم اصلی درست انتخاب شود. سوپاپهای مستقیم با اختلاف فشار 0 نیز کار می کنند. در شیر یک روزنه کوچک وجود دارد که توسط یک پیستون با یک واشر پلیمری بسته می شود. اگر شیر برقی (الکترومگنت) انرژی الکتریکی داشته باشد، پیستون توسط نیروی الکترومغناطیسی بلند شده و شیر باز میشود. این اصل اغلب برای شیرهای کوچک استفاده میشود و برای دبی های کم مناسب است. برای دبی بیشتر، یک شیر نیمه مستقیم یا غیر مستقیم مناسب است. هر دو از فشار متوسط برای باز و بسته شدن شیر استفاده میکنند.
شیرهای با مکانیزم نیمه مستقیم با اختلاف فشار 0 بار کار می کنند و اغلب دارای سیم پیچ قدرتمندتری نسبت به شیرهای غیرمستقیم هستند. سوپاپهای غیر مستقیم برای عملکرد مناسب به یک اختلاف فشار فشار دائمی در حدود 0.5 بار نیاز دارند. مزیت شیرآلات غیرمستقیم این است که آنها معمولاً میتوانند جریانهای زیاد را با یک سیم پیچ نسبتاً کوچک کنترل کنند و در نتیجه مصرف انرژی کمتری دارند.
بررسی کنید که آیا اختلاف فشار دائمی بیش از حداقل 0.5 بار باشد. در این صورت، ممکن است یک سوپاپ با مکانیزم غیر مستقیم انتخاب شود (البته یک شیر با مکانیزم نیمه مستقیم نیز در این مورد مجاز است.) اگر اینگونه نیست (فشار کم ورودی ، مدار بسته و ..) یک شیر برقی با مکانیزم (نیمه) مستقیم انتخاب کنید.
نوع مدار شیر برقی کارکرد آن را مشخص میکند. مهمترین مدارهای شیرهای برقی توضیح داده خواهد شد.
2/2 به این معنی است که شیر دارای دو پورت (پورت ورودی و خروجی) و دو موقعیت (باز و بسته) است. بیشتر دریچه های 2/2 به طور معمول بسته هستند (یا NC). این به این معنی است که شیر هنگامی که تغذیه نمی شود، بسته است و به محض دریافت انرژی الکتریکی سیم پیچ باز میشود. یک شیر برقی معمولی باز (NO) برعکس عمل می کند: سوپاپ هنگامی که برق ندارد، باز است و هنگامی که سیم پیچ انرژی الکتریکی دارد سیم بسته میشود. از بیشتر شیرهای 2/2 فقط در یک جهت جریان میتوان استفاده کرد. این معمولاً با یک پیکان روی محفظه شیر نشان داده میشود.
مربع سمت راست جریان را در حالت بدون انرژی نشان میدهد ، و مربع سمت چپ جریان را در حالت انرژی یافته نشان میدهد.
شیر 3/2 دارای سه پورت و دو موقعیت است. شیرهای برقی 3/2 طرفه معمولاً مستقیم کار می کنند و از 0 بار کار می کنند. آنها معمولاً دهانه های کوچکی دارند که باعث میشود فقط برای دبی کم مناسب باشند. اگر به دهانه بزرگتری نیاز دارید، ممکن است یک شیر توپی برقی 3 طرفه در نظر بگیرید. چندین گزینه برای عملکرد مدار وجود دارد ، مانند حالت عادی بسته ، به طور معمول باز ، منحرف و جهانی. این توابع را می توان با دیاگرامهای زیر مشاهده کرد:
هنگام انتخاب شیر برقی، باید بدانید که برای چه نوع رسانه ای استفاده می شود. به عنوان یک قاعده کلی ، شیرهای برقی برای کار در محیط های بدون ذرات جامد مانند محیطهای آب ، روغن ، فرآورده های نفتی ، بخار ، هوای فشرده یا مایعات انتقال گرما طراحی شده اند. این اطلاعات مهم به شما امکان می دهد موادی را که شیر برقی شما از آن ساخته خواهد شد، تعریف کنید. بیشتر شیرهای برقی از برنج (ایده آل برای آب ، سوخت ، هوا یا گازهای بی اثر) ، فولاد ضد زنگ (برای مایعات خورنده یا گازها ، مایعات مواد غذایی) یا پلاستیک (عمدتا در بخشهای غذایی و شیمیایی) ساخته شده اند.
برای جلوگیری از هرگونه خطر اختلال در سیستم پنوماتیک به خاطر نقص در عملکرد شیر برقی به دلیل حضور ذرات جامد، توصیه می کنیم که شما یک فیلتر upstream قبل از شیر برقی استفاده کنید.
همانطور که گفتیم شیرهای برقی می توانند دو طرفه باشند یا دارای چندین پورت باشند. آنها به طور کلی با دو رقم تعریف می شوند ، یکی تعیین تعداد پورت ها و دیگری تعداد موقعیت ها. به عنوان مثال ، یک شیر برقی 3/2 دارای 3 پورت و 2 موقعیت است.
بیشتر شیرهای برقی به صورت روشن یا خاموش (باز یا بسته) کار می کنند ، در حالی که برخی از آنها متناسب با ولتاژ جریان یا منبع تغذیه طراحی شده اند.
شیرهای برقی به طور کلی به رطوبت حساس هستند. برای انتخاب شیر برقی با کلاس محافظت کافی (IP) برای محیط مورد نظر باید شرایط خارجی را بررسی کنید. همچنین می توانید درجه حفاظت کمتری را انتخاب کنید و شیر برقی را از راه دور در یک منطقه کم رطوبت نصب کنید.
شیرهای برقی نیز با قطر اسمی (DN) تعریف می شوند زیرا مستقیماً در مدار ادغام می شوند. قطر اتصال و لوله با توجه به کشور یا منطقه جغرافیایی که قرار است در آن استفاده شود و با توجه به رسانه ای که برای آن استفاده می شود، با استاندارد تعیین می شود.
شیرهای برقی ممکن است تحت استانداردهای دیگری مانند استانداردهای مربوط به تجهیزات نصب شده در مناطق ATEX (جو انفجاری) ، به ویژه برای صنایع انرژی ، باشند.
در صورت نیاز به کنترل جریان مایعات یا گاز ، چه در کنترل خودکار و چه در حالت روشن / خاموش، یک شیر برقی مورد نیاز است. به عبارت دیگر، می توانید از شیر برقی برای باز یا بستن مدار، دوز دادن محصولات ، مخلوط کردن گازها یا مایعات و غیره استفاده کنید.
این برنامه ها متنوع هستند، از کنترل شیرهای فرایندی استاندارد گرفته تا کنترل شیرهای خاص مانند سیستم های محافظت در برابر فشار بیش از حد و شیرهای توقف اضطراری و همچنین کنترل سیال در برنامه هایی مانند شیرهای سیستم آتش یکی از مزایای شیرهای برقی در مقایسه با شیرهای سنتی این است که امکان پاسخگویی بسیار سریع را دارند. به همین ترتیب ، میتوان آنها را در برنامه های زیر یافت:
برای تعیین اندازه مطلوب برای شیر برقی ، باید میزان جریان را بدانید ، که به شما امکان می دهد فاکتور جریان (kv) را تعیین کنید. ضریب جریان یک مقدار نظری است که نشان دهنده حجم آب در دمای اتاق است که از طریق شیر برقی با افت فشار 1 بار به مدت یک دقیقه عبور می کند. می توان آن را به لیتر در دقیقه (l/min) یا بر حسب متر مکعب در ساعت (m3/h) نشان داد.
همچنین باید فشار ورودی را بدانید و فشار خروجی را تعیین کنید ، که به شما امکان می دهد افت فشار شیر برقی را تعیین کنید. برای یک شیر برقی با پایلوت، افت فشار باید حداقل برابر با حداقل فشار دیفرانسیل لازم برای عملکرد صحیح سیستم باشد.
سپس باید قطر لوله های ورودی و خروجی (در اینچ یا میلی متر نشان داده شده) و نوع اتصال (رزوه ای یا فلنج نصب شده) را بدانید.
انتخاب تعداد پورت های شیر برقی (2 ، 3 ، 4 یا 5) به استفاده مورد نظر بستگی دارد:
در آخر ، باید به ولتاژ تغذیه شیر برقی توجه کنید.
لطفا توجه داشته باشید ، برخی از شیرهای پنوماتیک کنترل جهت هوا یا شیرهای کنترل جهت هیدرولیک ممکن است شبیه شیرهای برقی باشند اما اصل کار آنها متفاوت است. آنها به طور عمده در مدارهای پنوماتیک یا هیدرولیکی برای کنترل محرک ها یافت می شوند.
همچنین در صورتی که نیاز به خودکارسازی شیر برقی در زمانهای تکرارشونده داشته باشید، بایستی نسبت به خرید شیر برقی تایمردار اقدام کنید.
پس به طور کلی برای انتخاب یک شیر سلونوئید این موارد را باید بررسی کنید:
قیمت شیر برقی به طور کلی از 20 تا 300 یورو است. قیمت عمدتا به قطر شیر برقی بستگی دارد. برای دریافت قیمت انواع شیر برقی سلونوئید میتوانید با ما تماس بگیرید.