آشنایی با انواع پرشر سوئیچ و نحوه عملکرد آنهاآشنایی با انواع پرشر سوئیچ و نحوه عملکرد آنهاآشنایی با انواع پرشر سوئیچ و نحوه عملکرد آنهاآشنایی با انواع پرشر سوئیچ و نحوه عملکرد آنها
  • صفحه نخست
  • محصولات
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما

آشنایی با انواع پرشر سوئیچ و نحوه عملکرد آنها

پرشر سوئیچ پنوماتیک

هر آنچه باید در مورد انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک بدانید

دستگاه سوئیچ پنوماتیک یکی از آن دستگا‌ه‌ هایی است که با توجه به سطح فشار هوا در محیط، سیگنال ‌های الکتریکی را مشخص می ‌کند. در واقع، سوئیچ فشار وقتی که فشار هوا به یک مقدار مشخصی می رسد، نقطه تماس الکتریکی را کنترل می کند و آن را باز و بسته می کند. پس در این جا و در پروسه عملکرد این کلیدهای فشار، دریافت فشار هوا، ایجاد تغییر در نقطه تماس الکتریکی و همچنین خود سیگنال های الکتریکی دارای اهمیت هستند. در پرشر سوئیچ پنوماتیک با کنترل فشار هوا، وقتی که این فشار بالا و پایین می شود، به وسیله تولید سیگنال این تغییر را رصد می کند.

حال این کارکرد کلی این دستگاه می ‌باشد و انواع مختلفی از آن وجود دارند که علاوه بر این کارکرد، دارای برخی تفاوت ‌ها هستند که آنها را متمایز می‌ کند. شناخت انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید یک انتخاب مناسب داشته باشید. هرچند این کلیدهای فشار به طور کلی کارکردی یکسان دارند اما همچنان شناخت تفاوت ها برای مشتری لازم است. با آگاهی از نکات گفته شده در این مقاله شما نیمی از راه را پیموده اید و نیم دیگر را می توانید با گرفتن مشاوره از فروشندگان و متخصصان فروشگاه پنو وایقان دقیق تکمیل کنید و سپس اقدام به خرید پرشر سوئیچ مورد نظر خود کنید.

ساختار کلیدهای فشار

سوئیچ پرشر پنوماتیک چگونه کار می‌کند؟

قبل از آشنایی با انواع سوئیچ ها، ابتدا باید درک کنید تا این کلیدهای فشار چگونه کار می کنند تا در حین آشنایی با انواع مختلف آن، بتوانید تفاوت کارکردی هر نوع را به خوبی تشخیص دهید.

سوئیچ فشار پنوماتیک نوعی شیر کنترل فشار است که برای نظارت بر فشار فرآیند و خروجی هنگام رسیدن فشار یا نقطه تنظیم تعیین شده طراحی شده است. سوئیچ فشار پنوماتیک وظیفه خود را با اعمال فشار فرآیند روی پیستون یا دیافراگم انجام می دهد تا نیرویی را ایجاد کند که قابل مقایسه با فنر بردِ پیش فشرده است.

همچنین از انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک برای تشخیص وجود فشار سیال نیز استفاده می شود. بسیاری از کلیدهای فشار پنوماتیک از دیافراگم به عنوان یک عنصر حسگر استفاده می کنند. حرکت عنصر حسگر برای فعال کردن یک یا چند بخش سوئیچ برای شروع یک عملیات کنترلی یا به صدا در آوردن زنگ هشدار استفاده می شود.

سنسور فشار پنوماتیک

در اصل، انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک دریچه های کنترل فشار هستند که می توانند جریان هوا را به مجموعه ای از گزینه های مختلف هدایت کنند. به طور کلی، دو موقعیت متفاوت را باید در نظر گرفت:

ابتدا، اگر سوئیچ در شکاف اول قرار گرفته باشد، هوا به سمت شکاف دوم مسدود می شود. اگر عمل کنترل در تنظیمات مخالف اعمال شود، این عمل برعکس می شود. اگر کلید فشار پنوماتیک به صورت دستی کار کند، بسته به نیاز و موقعیت، آن لحظه اپراتور به سادگی باید بین دو سوئیچ رفت و برگشت کند.

دوم تا حد زیادی یک سوئیچ فشار پنوماتیک با نیروی الکتریکی به طور خودکار به خود سوئیچ یا اپراتور اجازه می دهد تا بین مدار شکسته یا باز و مدار بسته انتخاب کند. به عنوان مثال، این فرایند انتخاب اجازه می دهد تا جریان هوا بین دو مکان وجود داشته باشد.

انواع پرشر سوئیچ

معیار تقسیم‌بندی انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک

معیارهای مختلفی ممکن است برای تقسیم بندی این سوئیچ ها وجود داشته باشد. یکی از این معیارها الکتریکی و یا مکانیکی بودن انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک می باشد. البته برخی انواع رایج آن هستند که خارج از این معیار قرار دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت اما ابتدا باید با نوع الکتریکی و مکانیکی آن آشنا شوید.

کارکرد هر مدل از انواع پرشر سوئیچ

در مورد اینکه از کدام نوع سوئیچ فشار استفاده شود، بستگی به کاربرد خاص آن دارد. از آنجا که هر کاربری نیاز خاصی را دارد، باید عواملی را به عنوان معیار در نظر گیرد و موقعیت خود را با توجه به آن عوامل بسنجد. هنگام انتخاب سوئیچ فشار، کاربران باید ویژگی های دستگاه را در نظر بگیرند؛ از جمله موارد زیر که می توانند معیار مناسبی باشند:

  • حداکثر فشار مجازی باید برای دستگاه مورد نظر استفاده شود.
  • محدوده فشار عملیاتی مورد نیاز سنجیده شود.
  • محیط فرآیند به خوبی شناسایی شود.
  • شرایط فرآیند، مانند ارتعاش و دما با انجام بررسی های لازم مد نظر گرفته شود.

حال سوئیچ پرشر مکانیکی همانطور که از نامش مشخص است، یک کلید فشار الکترومکانیکی است که تغییرات فشار را با استفاده از ابزارهای مکانیکی مانند دیافراگم، لوله بوردون یا پیستون اندازه گیری می کند. مزایای اصلی سوئیچ های فشار مکانیکی قابلیت اطمینان بالا و قابلیت کار بدون نیروی کمکی است که با نیاز برخی مشتریان سازگاری دارد. علاوه بر این، آنها معمولاً می توانند ولتاژها و آمپراژهای بیشتری را نسبت به سوئیچ های فشار الکترونیکی کنترل کنند که خود یک مزیت عمده به شمار می آید. کلیدهای فشار مکانیکی WIKA مجهز به میکرو کلیدهای با کیفیت بالا هستند. حتی در هنگام تعویض بارهای الکتریکی تا 15A/220V هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

کلیدهای فشار الکترونیکی، دارای سنسورهای فشار الکترونیکی هستند. این نوع سوئیچ فشار بسیار مقاوم در برابر ضربه و ارتعاش و پایدار است و طول عمر بالایی دارد. بسیاری از کلیدهای فشار حالت جامد نیز سیگنال آنالوگ اضافی متناسب با فشار ارائه می دهند؛ بنابراین، مقدار واقعی فشار را منتقل می کنند.

از دیگر مزایای کلیدهای فشار الکترونیکی انعطاف پذیری آن هاست. نقطه سوئیچ، سیگنال خروجی، زمان تأخیر، پسماند و بسیاری از پارامترهای دیگر را می توان به صورت جداگانه متناسب با برنامه منحصر به فرد هر کس تنظیم کرد. این ویژگی امکان برنامه ریزی بیشتری را برای استفاده کننده فراهم می کند. کلیدهای فشار الکترونیکی همچنین در برنامه های سوئیچینگ با ولتاژ پایین، مانند رله های کنترل و آنهایی که به PLC ها (کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی) متصل هستند، به خوبی کار می کنند.

WIKA یک خط کامل از کلیدهای فشار مکانیکی و الکترونیکی با کیفیت بالا با ثبات و دقت طولانی مدت ارائه می دهد. انواع محدوده فشار، مواد، اندازه ها، سنسورها و گزینه های نصب باعث می شود انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک به راحتی در اختیار مشتریان قرار بگیرند.

کلید فشار مغناطیسی

آشنایی با انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک

1. پرشر سوئیچ پنوماتیک از نوع مستقیم

در این نوع، از کلید فشار دیافراگم برای دریافت فشار استفاده می کنند. هنگامی که فشار هوا از طریق ورودی به دیافراگم می رسد، قسمت بالای دیافراگم به سمت بالا رانده می شود تا نیرویی بیشتر از فشرده سازی فنر ایجاد شود. سپس، دیافراگم بالا می رود تا میکروسوئیچ کار کند و نقطه تماس الکتریکی را باز و بسته کند. وقتی فشار هوا کاهش می یابد، هم دیافراگم و هم نقطه تماس میکرو به موقعیت اولیه خود باز می گردند.

تنظیم سیگنال ورودی با سوئیچ پرشر

در این نوع از انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک یک کلید فشار دیافراگمی اصطکاک پایینی را با دستگاه مورد نظر به وجود می آورد؛ بنابراین دارای پسماند پایین (خروجی سیستم وابسته به ورودی و سابقه ورودی) است. در برخی موارد، جابجایی دیافراگم برای باز و بسته کردن نقاط تماس الکتریکی برای اطمینان از عملکرد بسیار پایدار استفاده می شود.

2. پرشر سوئیچ پنوماتیک از نوع بلوز

پرشر سوئیچ نوع بلوز، دارای قسمت دریافت فشار است که از یک دمنده تشکیل شده است. هنگامی که فشار سیگنال ورودی وارد دمنده می شود، اهرم بر خلاف جهت عقربه های ساعت حرکت می کند تا اینکه فشرده سازی فنر اصلی با نیروی دمیده شده مطابقت داشته باشد و میکروسوئیچ توسط اهرم کار کند.

بلوز یا از برنز فسفری ساخته شده است یا از برنز بریلیم (فولاد ضد زنگ) و عموماً برای فشارهای بین 0 تا 20 سانتی متر مربع استفاده می شود. توجه داشته باشید که سوئیچ پنوماتیک نوع دمنده ارزش پسماند بیشتری دارد.

3. پرشر سوئیچ پنوماتیک از نوع بوردون

یک کلید فشار لوله بوردون از لوله مانومتر بوردون استفاده می کند. این نوع از انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک، دقت و دوام بالایی دارد اما لوله بوردون ممکن است تحت فشار زیاد منحرف شود.

4. پرشر سوئیچ پنوماتیک از نوع پیستونی

یک کلید فشار پیستونی ترکیبی از یک پیستون و فنر مقاوم در قسمت دریافت کننده فشار است و اجازه می دهد تا طیف وسیعی از جابه جایی ها انجام شود؛ اما برای جلوگیری از هرگونه نشتی از پیستون، به مهر و موم نیاز دارد. مهر و موم اصطکاک را افزایش می دهد و دقت را کاهش می دهد. محدوده فشار موجود حدود 10-100 سانتی متر مربع است و در میان انواع پرشر سوئیچ پنوماتیک، نوع پیستونی بیشتر برای کاربردهای فشار قوی ویژه مناسب است.

سخن پایانی

به طور کلی، پرشر سوئیچ پنوماتیک به کمک مدارهای پنوماتیک و همچنین کنترل سیگنال های الکتریکی، فشار را کنترل می کند. برای مثال، این سوئیچ ها به شما کمک می کنند تا فشار هوا را در میزان دلخواه خود نگه دارید. تصور کنید که شما یک مقدار معینی از فشار هوا را تعیین کرده اید و بر حسب دلایلی این فشار افزایش می یابد، به کمک این کلیدها فشار دوباره به همان حالت تنظیم شده شما باز می گردد. دانستن این که هر کدام از انواع این سوئیچ ها به طور دقیق چه کاربردی دارد به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید آن موردی که با نیاز شما سازگار است را انتخاب و خریداری کنید.

اشتراک‌گذاری

مطالب مرتبط

نصب شیر برقی
نوامبر 28, 2021

راهنمای نصب شیر برقی


بیشتر بخوانید
شیر توپی الکتریکی مینیاتوری
نوامبر 5, 2021

ویژگی های شیر توپی الکتریکی مینیاتوری


بیشتر بخوانید
شیر توپی خلاء
نوامبر 5, 2021

شیر توپی خلاء چیست؟


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره و خرید تماس بگیرید

 
021 3393 6232
logo128

در شبکه های اجتماعی

محصولات محبوب
  • خرید شیر برقی
  • خرید شیر برقی تایمردار
  • خرید سیلندر پنوماتیک
  • خرید پرشر سوئیچ
  • خرید انگل ولو
  • خرید پمپ هیدرولیک
شماره های تماس

33936232
36056607
09129846263

شماره فکس

36617487

آدرس دفتر

تهران - لاله زار جنوبی

تمامی حقوق برای فروشگاه پنو وایقان دقیق محفوظ است.